avsl
   

JONASSON-

      Motorsport.se

Tävlingskalender
2012

 

00/00 Race 1
00/00 Race 2
00/00 Race 3
00/00 Race 4
00/00 Race 5
00/00 Race 6
00/00 Race 7

 

Nyhetsmail?

 

Nyhetsarkiv

Nyheter

 

Toppfart

Tävlingen på Oschersleben var både bra och dålig för Magnus. Kvalplatsen blev ingen höjdare alls för teamet. Under den andra 25 minuterspasset så brast vänster hjulupphägning för Magnus i ingången till hotellsvängen. Efter endast 4 körda varv och tider som började sjunka markant, blev en blygsam 17 plats eftersom alla åkte fortare i andra kvalomgången än första.

- Typiskt när man inte åker en hel säsong, säger Magnus som är nöjd att det brast efter det att han bromsat klart och bara skulle börja svänga in.

Till första racet så visade sig vädret från den tråkga sidan med regn. Inget kraftigt regn så det fanns förhoppningar om bra resultat eftersom Magnus oftast håller bra tempo och är var på asfalten under hala förhållande. Tyvärr, så blev teamet lurat på konfekten redan innan starten skulle gå. En koppling med en lös skruv ger inget bra resultat.

- Fördelen är att det upptäcktes redan när bilen skulle starta och därmed inte varvades något, säger Magnus som fick laga under lördagkvällen för att starta igen på söndagen.

- Tog det försikigt in i första sväng i starten till andra racet, säger Magnus som nu bara ville se målflaggen med ett godkänt resultat.

När målflaggen fälldes efter dryga 50 km racingåkande så blev Magnus 11 i mål av dom 22 startande.

Nu kollar teamet fram mot 2013. Inga beslut är tagna men det finns planer och tankar om hur satsningen kan ser ut till kommande säsong. Det kan lika väl bli rejsande i sverige som internationellt, superkart eller någon annan klass.

- Det som är klart är att motorn jag åker med idag har för dålig effekt och för superkart åkande så får vi kollar över den saken, säger Magnus som hade den lägsta toppfarten på Oschersleben.

13 Juli 2012

Äntligen

Nu ska teamet äntligen 2012 få till en tävlingshelg. Du som följer teamets hemsida har säkert upptäckt att det varit dåligt med tävlingar för Magnus 2012. Oschersleben i Tyskland är banan som få sitt fina besök av Magnus helgen 7-8 Juli.

- Efter att inte åkt något tidigare i år så har jag inga förväntningar eller krav på mig själv, säger Magnus som ändå är snabb att lägga till att givetvis så planeras det för seger i huvudet...

Vädret under helger ser ut att bli växlande. Från åska till solsken. Regnet är ju tots allt något som talar för Magnus som alltid brukar göra bra resultat på blött underlag.

3 Juli 2012

 

Crosskart

När säsongen 2012 nu blir en mellan säsong för Magnus så passar han på att testa lite andra grenar inom motorsporten. 

Skillingaryds MK anordnade en testkörning med crosskart på deras folkracebanan lördagen 5 maj.

25 augusti så ska SSMK annordna SM i crosskart och därför har klubbens folkrace förare lagt ett jätte jobb på deras bana som tagit MÅNGA steg framåt som nu är godkänd för träning i rallycross. Klubben har större planer med anläggningen som ska göras innan SM körs.

- Trots att det bara va en 125cc bil så gav det en kick och ett sug av mera, säger Magnus som fick gasa av sig lite.

7 Maj 2012

 

Hörselskydd

Nu  är maskoten Herman Berntsson redo för racinglivet. Egna hörselskydd special lackade av Lasse Methola på 360gfx.com.

- Någon har stulit min mikrofon som jag sett dom stora teamen har, säger Herman. Jag måste kastar ut pappa lite mera i garaget så han kan få bilen färdig någon gång, fortsätter Herman och påpekar att teamet ska försöka ställa ut bilen under marknaden i Skillingaryd 5 maj.

Första tävlingen för teamet tycks dock dröja säsongen 2012. Planen är att komma till start i German Superkart Series race på Oschersleben mitt i juli månad sen är förhoppningen om någon eller några race till på höstkanten.

- Detta blir en mellan säsong för min del men planerna inför 2013 är igång redan, säger Magnus lite hemlighetsfullt och hoppas på en riktig satsning.

30 April 2012

Fullt race

Nu börjar säsongen 2012 att närmar sig. För teamets del blir det en liten mellan säsong. Det blir ett fåtal tävlingar i olika serier med den primära uppgiften att testa nyheter på bilen. Inställningar på chassin och motorn.

- Det ska bli intressant och förmodligen köra någon tävling här hemma i Sverie. Se om det är något som förändras sen vi sist körde en tävling på hemmaplan, säger Magnus.

Anderstorp ser ut att stå som arrangör för en superkart tävling under 2012 som kommer ingår i Scandinavian Superkart Cup. Lördagen 1 september körs racet på världens snabbaste mosse.

- Möjlighet att köra ett race så nära hemma känns konstigt, säger Magnus som dom 4 senste säsonger hållt till internationellt. Sen är det mycket glädjande att det är ett race på full internationell längd 50 km, nationellt åks det normalt endast 35km.

Exakt vilka tävlingar avslöjas efter hand som anmälningarna skickas.

19 Mars 2012

Strålande

Säsongen inleddes i April på Lauzits Ring öster om Berlin. Efter en klungstrid med tre andra bilar så slutade det med en nionde plats i Race 1. Femte plats blev det i det andra racet för helgen på den fruktansvärt ojämna banan, som skördade sina offer. När Magnus passerade två bilar i samma inbromsning på ytterkanten gjorde han sin omkörning för 2011.

- Synd att man inte har kamera på bilen för den omkörningen kunde man finna mycket inspiration när vinter arbetet ska göras, säger Magnus som ändå själv vet hur läcker den var.
Maj helgen på Nurburgring slutade i totalt fiasko och poänglöst efter två brutna race. En rasad koppling och en kil som på bakaxeln som flög iväg. Två skit fel som visade sig ett antal placeringar i sluttabellen.
 
Helg tre gick en juni helg på den kuperade och supersnabba Sachsenring. Med en åttonde plats och en femte plats plockades det mångavärdefulla poäng.

- Helt klart en favorit bana att köra och jag mer än gärna återvänder till, säger Magnus som under friträningen även testade att åka genom den lilla byn på bärgningsbil. Helt klart en upplevelse man inte kan få här hemma i Sverige.
Fjärde helgen kördes i Holland på klassiska Assen i Augusti månad. Första racet blev det en fjärde plats, andra racet blev Magnus bästa resultat på den internationella scenen med en fin fin tredje plats och första gången upp på podiet.
Trots att bara deltagit i fyra av dom sju helgerna i German Superkart Series så slutade det med en sjunde plats i den totala tabellen.

- En strålande säsong som kunde blivit så mycket bättre om möjligheten att åka alla racehelgerna funnit. Hade man dessutom haft bättre pulver i motorn så hade kunnat blivit hur bra som hellst, säger Magnus och påpekar samtidigt att man ska inte deppa ihop och tänka hur det kunde blivit utan blicka framåt och och kämpa mot nya mål.

Hemma

2012 års säsong ser just nu ut att bli körande här hemma i Sverige och inriktning mot SM. 

Teamet får se hur det är att köra här hemma i Sverige och hur det går får dom som följer JONASSON-motorsport.se veta.

Missa inte att klicka i Gilla knappen på första sidan.

16 Januari 2012

God Jul!

Önskar vi i JONASSON-motorsport.se

Förare: Magnus Jonasson

Team chef: Lizette Berntsson

Maskot: Herman Berntsson

Vakthund: Erna

23 December 2011

 SPONSORER

 

Jannes MC
WWSL
<

 
jonasson-motorsport.se • superkart 
+46703-78 39 12 • magnus@jonasson-motorsport.se