avsl
   

JONASSON-

      Motorsport.se

Tävlingskalender
2012

 

00/00 Race 1
00/00 Race 2
00/00 Race 3
00/00 Race 4
00/00 Race 5
00/00 Race 6
00/00 Race 7

 

Nyhetsmail?

Nyheter

för 2012

 

God Jul!

Önskar vi i JONASSON-motorsport.se

Förare: Magnus Jonasson

Team chef: Lizette Berntsson

Maskot: Herman Berntsson

Vakthund: Erna

23 December 2011

A1 Redbull Ring

Nu börjar 2012 års säsongsplanering kunna börja ta form. Den enda serien med innternationell status, German Superkart Series, har släppt sin kalender redan nu.

Hockenheim 30 Mars

Sachsenring (IDM) datum kommer

Nurburgring (IDM) 15 Juni

Oschersleben 6 Juli

A1 ring Österrike 24 Augusti

Dijon 7 September

Nurburgring 19 Oktober

Teamet planera för att deltagar i några av dessa race.

Den svenska kalendern är lovad att komma före jul och efter det att den släppts så tar teamet ställning till hur säsongen ska planeras. Kanske blir det något race på svensk mark 2012.

För er som är nyfikna så mår junior i teamet bra. Herman växer och fodras precis efter sin plan.

15 December 2011

Utökning

Teamet JONASSON-motorsport.se utökar teamet med en ny medlem. Fredagen den 18 November 2011 föddes den nya stora stjärnan Herman Berntsson. 49 cm och 2632 gram tung.

- Min uppgift i teamet blir att underhålla gäster på tävlingarna och psyka pappas motståndare, kommenterar Herman.

För er som vill ha idolbild så kommer den, dock lite svårt autografen.

 

 

 

27 November 2011

 

Sjua

Nu när snön väntas komma vilken vecka som hellst så har German Superkart Serie precis haft sin sista tävlings helg för 2011 års säsong.

Den som följt hemsidan under hela säsongen har märkt att Magnus inte har kört dom två sista tävlingshelgerna 2011, även en helg mitt i sommaren stod han över. Trots att teamet har deltagit i endast fyra av dom sju helgerna så har Magnus skapat sitt bästa totalresultat under racingkarriären.

Sjua i den totala sammanställningen får ses som väldigt lyckad säsong. Med normal poängskörd på Nurburgring istället för noll där så hade en fjärde plats varit inom klart räckhåll.

- Hade jag dessutom kört dom tre andra tävlingarna så hade jag jagat topp tre inför sista helgen, säger Magnus. Tänk om inte om hade funnits, då jäklar...

Nu väntar teamet på att det ska komma ut något om vad som gäller inför 2012 års säsong. Varken Sverige eller Europa kan ge något färdigt eller koncept just nu. Dom stora serierna måste säga var och när dom ska köra och sen blir det en fallande ordning innan allt är klart. Tidigt klargörande gör saker och ting enklare för team inför 2012 års planering.

 

Sponsor

Sitter du på en bra sponsor kontakt som kan vara intresserad av att synas antingen på internationella storbanor eller på små kända banor i Sverige så hör av dig till teamet.

24 Oktober 2011

 

Avslutning

Superkart säsongen närmar sig med stormsteg slutet av säsongen. Den trogne besökaren av hemsidan har sett att Magnus stod över den näst sista tävlingen i serien som gick på Dijon i Frankrike. Avslutningstävlingen på Nurbürgring kommer inte heller att få besök av teamet JONASSON-motorsport.se.

- Nu kan jag bara hålla tummarna om att rätt förare plocka poäng sista tävlingen och jag kan behålla min 7:e plats i sammandraget, säger Magnus.

Säsongen 2010 slutade Magnus på en nionden plats i serien, det finns med andra ord fortfarande chans på en bättre placering än föregående år.

 

2012

Redan nu såhär på tidig höst så blickar teamet mot nästa års säsong. Vad det blir och hur mycket är inte bestämt nu. Målsättning och förhoppning är givetvis en hel serie men om det det blir internationellt eller här hemma i sverige vet ingen.

- Givetvis så drömmer jag själv om en full satsning med nya grejer och full internationell satsning till 2012, säger föraren Magnus och konstatera att det inter ser ut just nu att bli så men hoppet är ju det sista som överger människor...

 

Vikarie

Det som är helt säkert inför 2012 är att teamchef Lizette Berntsson kommer att vara mamma ledig och lämnar över chefsposten till Erna.

- Jag kommer ser till att Magnus satsa hårdare på sin fysiska standard och kommer äver att övervaka så att han sköter sin träning som jag har bestämt, säger schäfen Erna i sina nya special designade hörselskydd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 Oktober 2011

 

 

Åminne bruk bilder

Utställningen på Åminne bruk var lyckad för teamet. Kollar gärna in på bilderna för att se alla fina bilar som var där. Klicka här!

15 September 2011

Åminne bruk

Onsdagen den 7 september kan du möta superkart teamet från Värnamo på Åminne bruk. Det går bra att prata bilar och motorsport på den gamla bruket under onsdags träffen. Skillingaryds MK är där på besök för att visa upp sin verksamhet.

Om det mot förmdan inte är bilar som lockar att titta på så  kan man njuta av musik från Buckersfield.

4 September 2011

 

Kanon helg i Holland

Den fina racingbanan Assen, Holland, visade sig vara en riktig lyckobana Magnus Jonasson.
- Blev min absolut bästa tävlingshelg inom den internationella racingen, säger Magnus.
Lördagen började med två stycken kval körningar. Det gick bra redan från början för Magnus som körde in på en 4:e startruta och sen behöll den även under det andra kvalet.
Starten till race 1 får Magnus en bra start men tappar ändå en placering. En underhållande fight med
Helmut Dutz från Tyskland inledde racet. Efter några varv kommer Magnus loss och seglar ifrån för att sluta på en fjärde plats när målflaggan visas.
Till race två som gick på söndagen så var teamet extra laddade efter det fina årsbästa sen dagen innan. Magnus försöker  gå på innern av föraren som startade i ledet framför men blir trängd.
- Det blev till att välja mellan att krascha eller tappa placeringar, säger Magnus som valde att tappa några
placeringar och börja klättrande.
Efter den katastrofala inledningen på racet så blev det några omkörningar i publikens smak för Magnus del på första varvet redan.
- Jag körde om på både innern och yttern av dom andra förarna, säger Magnus och konstatera att han var nästan utanför banan för vissa omkörningar.
Under det första varvet så klättrande Magnus från plats 8 ända upp till en 4:e. Sen tog det några varv till innan den slutliga 3:e platsen var i hamn.
- Helt fantastisk avslutning för min säsongen. Nu är man laddad för att lyckas få ihop en hel säsong till nästa år, Säger Magnus.
Tabell läget var inte uträknat när teamet lämnade banan under söndagen men Magnus borde klättrat ordentligt i sammandraget efter denna fina helg.

16 Augusti 2011

 

Årsbästa på Assen?

Nu är det dags för Skillingaryds MK:s superkartförare Magnus Jonasson från Värnamo att köra sin fjärde tävlingshelg under 2011 års racing säsong. Tävlingen körs 20-21 Augusti på klassiska roadracingbanan Assen i Holland. Redan 1925 kördes den första tävlingen på den numera 4542 meter, från början mätte banan 28 400 meter.
Magnus som stod över den förra tävlingshelgen är på en 10:e plats i Germany Superkart Series totaltabell.
- Hade jag inte nollat andra tävlingshelgen och kunnat varit med på förra så hade jag varit topp fem just nu, säger Magnus som ändå försöker gilla läget. Nu är det bara att titta framåt och inte bry sig om historien.
Assen är en bana som teamet aldrig har besökt. När det till denna helgen inte finns möjlighet till fredagsträning inför tävlingen utan man går direkt på första kvalet så kommer det blir svårt för Magnus att lära sig banan och få ordning på inställningarna innan allvaret drar igång på lördagsmorgonen.
- Det får bli lite chansning med inställningarna och sen inte bry sig för mycket om startpositionen utan att klättra i startfältet under racen istället, säger teamchef Lizette Berntsson.
Målsättningen inför helgen är att göra det bästa resultatet för säsongen. Placera sig Magnus bättre än femma så gör han också sin bästa placering under karriären på dom internationella banorna som skulle bli en fin 30-års present till honom själv.

 

Följ helgen:

Q1           Lördag 9.00

Q2           Lördag 11.55

Race 1     Lördag 15.15

Race 2    Söndag 12.25

Får teamet reda på någon live timing så länkas det från hemsidan.

16 Augusti 2011

 

Tia

Magnus som valde att stå över den sista tävlingen som gick på Oschersleben dalade endast en placering i tabellen och ärnu tia i den totala sammanställning.

- Efter en helg med noll poäng och så denna helgen som jag inte körde så måste jag ju vara nöjd med att vara på en tionde plats totalt, sammanfatta Magnus.

Teamet siktar nu mot att komma till start på ännu en klassisk motorcykelbanan, Assen i Holland. Tävlingen körs 20-21 Augusti. 

Utställningen i samband med Skillingaryds Motorklubbs rallytävling "Skillinge 500" va uppskattad. Flertal personer var framme och tittade och granskade racern och banen provsatt med kommentaren:

- Ser man verkligen något över ratten när man ligger ner och kör?

Foto: Per Bundstad - Skillingaryd.se

4 Augusti 2011

Rallytävling

Nu några veckor efter det att Magnus kört sitt förra race är det dags att uppdatera hemsidan och ge lite information om vad som är på gång. 

Kommande lördag, 9 juli, nu ska Skillingaryds MK fira sitt 40-års jubileum med det egna rallyt som körts lika många år. Vad har då detta med teamets superkart att göra? Självklart så kommer Magnus och teamchef Lizette att finnas på plats för att visa upp racerbilen och även svara på nyfikna frågor från klockan 11 när första rally start går. Var? Skillingaryds västra läger, närheten av turistbyrån.

- Är man inte intresserad av bilar så kan man ju alltid går dit för att höra Patrik "Budda" Andesson hålla låda, säger Magnus med ett leende.

Nionde plats

När poäng efter tävlingshelgen på Sachsenring sammanfattades visade sig att Magnus hade klättrat en plats sen Nurburgring och är nu nia i German Superkart Series.

Dom förlorade poängen från Nurburgring känns extra tunga eftersom hade han plockat poäng som under dom två andra helgerna hade han varit runt en femteplats i serien.

- Man kan inte fundera på ordet om utan gilla läget som det är och gå vidare, kommentera Magnus.

6 Juli 2011

 

Poäng på Sachsenring

Anrika Sachsenring i södra Tyskland visade sig bli en lyckobana för Magnus från Värnamo. Efter dom två obligatoriska kvalen så blev det en 10 startplats till dom båda racern.
Race 1 på lördag eftermiddag hade Magnus lärt sig att hitta runt den jätte kuperade och hyper snabba banan med flera fullfartssvängar på rad bättre än från kvalen. Efter 10 varv tog däcken i princip slut, efter att kämpat dom sista 4 varven så blev det en 8:e plats i mål.
Bilen i pole position till race 2 körde alldeles för fort efter att ledarbilen lämnat startfältet att sköta starten. När lamporna inte slocknade trodde hela fältet att starten bara skulle göras om när bilarna passerade startlinjen nästa gång. Precis innan sista sväng så blev det rödflaggat, racet avbryts.
- Det var jätte rörigt där en stund. Trodde racet skulle avbrytas för däcksbyte när dom röda flaggorna kom ut när jag såg några få vatten droppar på visiret, säger Magnus.
Efter att starten i race 2 hade gjorts på ett korrekt sätt så bärgade Magnus ännu en 5:e plats denna säsongen i German Superkart Series. Tillsammans med Schweiz föraren Felix Neidhardt hade Magnus en stenhård fight genom hela racet där Magnus tillslut gick segrande.
- Han körde lite fortare än mig rakt fram medans jag körde fortare i svängarna så det var till att kämpa dom 14 varven som racet pågick, säger Magnus och sammanfattar helgen som lyckad med enbart race på torr asfalt trots små regnandet.

Jagad av Willi Pfeiffer på Sachsenring

13 Juni 2011

 

Poäng på Sachsenring?

Nu är det dags för Magnus från Värnamo att köra sin tredje tävlingshelg under 2011 års säsong. Tävlingen körs på den tyska banan Sachsenring strax utanför Dresden 18-19 Juni. Banan användes för tävling första gången redan 1927.

Under förra tävlingshelgen i Maj på Nurburgring gjorde Magnus inga bra resultat och tappade 5 platser i totaltabellen, är nu på en 10 plats totalt i serien.

- Två brutna race får inte upprepas denna helgen, säger Magnus som har blickat fram mot Sachsenring ända sedan den förra tog slut för en månad sedan.

När man kommer till en ny bana så hoppas teamet alltid på uppehåll så Magnus kan åka många varv under den fria träningen och lära sig banslingan för att sedan öka farten till dom två kvalomgångarna underlördagen.

- Till racet är det bara att bita ihop och hänga på bilen framför, ler Magnus finurligt. Kan den bilen åka så fort kan min.

 
Följ helgen:

Q1           Lördag 8.00

Q2           Lördag 12.40

Race 1     Lördag 18.20

Race 2    Söndag 17.30

Följ helgen via live timingen

13 Juni 2011

 

Poänglöst på Nurburgring

När superkartföraren Magnus Jonasson körde sin andra helg för säsongen på klassiska Nurburgring så var det ingen kul helg. Kvalade in på en 12:e plats som ändå få ses som en förväntad startposition.

Första racet tog slut innan det hade börjat. Under uppvärmningsvarvet så rasade kopplingen och det var bara att köra in i depån för Magnus och se racet från sidan av banan.

Andra racet gick inte heller ända fram till målflaggan för Magnus. Efter drygt halva racet så gick en kil som håller bakdrevet sönder och även detta race fick ses från sidan av banan.

- Denna helgen är väl tacken för alla helger som det hållt till målflaggen och sen upptäckts när vi kommit hem, säger Magnus. Det är bara att bryta ihop och komma igen nu till nästa tävlingshelg, forsätter han, som går på tyska Sachsenring.

25 Maj 2011
 
Återupprepas den fina säsongs starten?
Nu är det dags för årets andra tävlingshelg för Magnus i German Superkart Series. Tävlingen går på klassiska och mytomspunna banan Nurburgring i södra Tyskland 21-22 Maj.
Säsongspremiären i German Superkart Series kördes på Lausitsring och Magnus tog med sig två fina placeringar hem, 9:a och 5:a, som gör att han i sammandraget ligger på en femte plats.
Teamet har haft en del jobb med bilen sedan premiären. Den dåliga banbeläggningen gjorde att teamet var tvugna att gå igenom var enda liten skruv på bilen för att försöka hitta eventuella skador och fel.
- Nackdelen med ofjädrad bil och ojämn banbeläggning, säger Magnus och försöker förklara att det kan även uppstått skador som man inte har hittat men som visar sig efter en eller två tävlingshelger.
- Nu gäller det på Nurburgring att visa vad vinterns uppdateringar verkligen ha gett, säger Magnus som har data från 2010 på Nurburgring som han kan jämföra med.
 
Följ helgen:

Q1           Lördag 8.30

Q2           Lördag 12.35

Race 1     Lördag 17.30

Race 2    Söndag 17.15

Följ helgen via live timingen

16 Maj 2011

 

Starten av 2011

För att still hunger inför racet på Nurburgring 22 Maj så lägger teamet upp bilder från premiären på Lausitz. Klicka på bilder, titta och njut. Det är inte bara bilder från superkart utan även från övriga klasser under en IDM helg.

13 Maj 2011

 

Start av 2011

Efter en helg på Lausitzring i östra Tyskland under påskhelgen är nu säsongs premiären

avklarad för Magnus Jonasson.

Eftersom teamet utvecklade en ny kaross inför säsongen så gick dom första fria testerna till för att finna inställningar som fungerade. Dom båda kvalen flöt som planerat och Magnus fick starta som 12:e bil på startgriden.

Under race 1 ingick Magnus i den enda lite större klungan som bildades i det annars

utdragna startfältet. Dom var tre bilar som bytte placeringar i stort sett i varje sväng.

- Ja, många omkörningar var hårresande och det var flera gånger man körde om dom

andra två i samma sväng, säger Magnus som njöt genom hela racet och konstaterar att det är precis så här racing ska vara både för publiken och förarna.

Första racet slutade men en nionde placeringar och mitt i klungan.

Med race 2 skördade den dåliga beläggningen på banan sina offer både maskiner som inte höll och förare som hade för ont i kroppen för att kunna köra. Det blev ett tråkigt race för publiken med ett utdraget fält där Magnus slutade på en fin 5:e placering.

- Banan va ojämn som en crossbana så kroppen värker lite överallt just nu, kommenterar Magnus den dåliga banan och konstaterar att även rattens ena skruv lossnade under racet.

- Det är lite jobbigt och köra när man känner att ratten inte sitter fast som den ska, säger Magnus.

Eftersom bilarna inte har någon fjädring så känner förarna varje lite ojämnhet. Både se och höra bilarna lätta från banan i dryga 200 km/h medan förarens huvud studsa okontrollerat.

Nu drar säsongen vidare mot Nurburgring i slutet av maj där Magnus ska försöka upprepa dom fina resultaten från denna helgen på Lausitzring.

För att se fler bilder från helgen titta in på hemsidan under veckan.

Laddar inför körning

20 April 2011
 
Start av 2011

Nu dra racingsäsongen igång för superkartföraren Magnus Jonasson som tävlar för Skillingaryds MK. 2010 slutade Magnus på en hedrande nionde plats i serien som då hade namnet European Superkart Series, nu har den bytt namn till Germany Superkart Series. Första tävlingen i serien 2011 går på den nästan ny byggda banan Lauzitsring cirka 11 mil öster om Berlin.

Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, Tyska mästerskapen i roadracing, som är en av språngbrädorna för unga roadracingåkare med höga ambitioner är arrangör för tävlingen under påskhelgen 23-24 April som kommer locka över 20 000 åskådare.

Medan snön ha legat som ett tjockt täcke i över sex månader så ha teamet utvecklat bilen.

En del i det är den nya karossen i kolfiber som klär in bilen i en snygg och modern stil. Bättre kylförmåga och lägre luftmotstånd är två av sakerna som den tyska byggaren har prioriterat när han började testa med karossen säsongen 2010. Till denna säsongen är det fyra bilar som kör med den.

- Första tävlingshelgen försöker vi givetvis att ta så mycket poäng som det bara går men i första hand blir det att testa den nya karossen och hitta rätt inställningar för att komma närmre toppen under säsongen, säger Magnus inför säsongs premiären.

 

Säsongen

Germany Superkart Series består av 7 tävlingshelger. Efter första tävlings helgen går den sen vidare till Sachsenring, Nurburgring, Sachsenring, Oschersleben, Assen, Dijon och sen avslutas serien med ett andra besök på klassiska Nurburgring. Varje helg så körs det två tävlingsheat så totalt är det 14 heat att plocka hem poäng i för Jonasson-motorsport.nu.

Kravet på säsongen för teamet är att komma i mål varje heat. Målsättningen är givetvis vinster men realistiskt så är det topp 10 placeringar som ska kunna radars upp för Magnus säsongen 2011.

 

Tider för helgen

Q1           Lördag 8.20

Q2           Lördag 12.10

Race 1     Lördag 17.45

Race 2    Söndag 17.15

Följ helgen via live timingen.

20 April 2011
 
Kaross
Den trogne hemside besökare fundera nog över hur innehållet i den stora kartongen neranför ser ut. Att det var väl inplastat när det anlände från Tyskland ser man uppenbart ganska enkelt, dessutom att det är svart. Den svarta färgen bör inte förvåna teamets följeslagare heller för den delen.
Vad löser då denna nya kaross för problem? Byggarens beräkningar och tester visar att bättre kylning på både bromsar och vattenkylare ha skapats. För inte kan man ha racing saker bara för att dom är snyggast i startfältet... Dom höga vatten temperaturerna ska nu vara en god väg på att vara lösta.
Något annorlunda mot tidigare. Teamets maskot kan inte hålla sig från kameran...
Bakvingen saknas ännu.
Glöm inte att följa hemsidan för snart är det säsongspremiär och visa ditt stöd i gästboken.
10 April 2011
 
Leverans
Stora paketet som teamet gick och väntade på har nu anlänt.
Mycket skyddsplast är det som döljer hemligheterna än så länge.
Arbetet i garaget fortgår med att få allt klart för första tävlingen om en månad ganka exakt.
Missa inte att titta in på den nya hemsidan som tillhör Skillingaryds MK som är klubben som Magnus representera. 
22 Mars 2011
 
Förändringar
Nu är uppdateringarna klara inför 2011. Teamet kommer att uppdatera bilen både synligt och inte synligt. Den stora förändringen kommer vara att det är ett karosseri beställt till racerbilen.
- Ja, vi har lyxat till det lite inför 2011 och beställt ny plast istället för att laga den gamla, säger Magnus.
Nu väntar teamet på en stor kartong med fina saker.
13 Fabruari 2011
 
Säsong närmar sig
Nu närmar sig racing säsongen 2011 med storm steg för JONASSON-motorsport. Magnus har varit och gjort sin årligt obligatoriska läkarundersökning till licensen, helt utan anmärkning.
Teamet ha bestämt sig för att åka dom tre första tävlingarna i German Superkart Series, Lauzitsring, Nurbürgring och Sachsenring. Serien ha till 2011 bytt namn från European Superkart Series till German Superkart Series på inrådan från Internationella Bilsportsförbundet, FIA.
- Nu ska bara bilen börja byggas ihop och göras lite bättre än förra året, säger Magnus och prata om att det kan bli en stor förändring på bilen. Vi är några stycken i Europa som kolla på denna förändring till nästa år men vi får se vad det blir av det, fortsätter Magnus hemlighetsfullt.
Följ sidan så kommer det säkert att avslöjas både i bild och i text.
Glöm inte lämna spår efter er i gästboken.
2 Februari 2011
 
Årskrönika
Nu när ändå motorklubben ska ha en årskrönika från Magnus tävlande så lägger teamet ut den även på hemsidan. Läs och njut så väntar vi på säsongens nyheter 2011.
Sammanfattning av säsongen 2010 för Skillingaryds MK:s superkart förare Magnus Jonasson.
Han startade i tre tävlingar i European Superkart Series. Två gånger på klassiska Nurburgring och en gång på nästan nybyggda Oschersleben Motorpark 10 mil väster om Berlin.
Första tävlingshelgen på Nurburgring gav en 6:e plats i ett regnigt första race. Andra racet gick på torr asfalt och efter strul i starten blev det ändå en 7:e plats.
Andra tävlingshelgen på Nurburgring gick tillsammans med IDM, Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, inför cirka 20 000 åskådare. Första racet slutade för tidigt med en trasig kedja. Andra racet gick i regn och gav en åttonde plats, det verka som Magnus trivs bra i regn.
Oschersleben Motorpark stod som värd för den tredje tävlingshelgen. Race 1 gav en nionde plats för Magnus medans andra racet slutade efter bara 4 varv och en piruett under en riktigt varm och solig tävlingshelg.
Den totala poängskörden för Magnus gav en slutlig nionde plats i serien och blev därmed den bäst placerade svenske superkart föraren internationellt 2010.
24 Januari 2011
 
Ny tidning 
Nu är den släppt. PURE Motorsport, tidningen som teamchef Lizette Berntsson är en av dom som skriver i. I det nya och första numret ha hn skrivit ett långt reportage om vätgasracing.
Är du intresserad av att läsa tidningen om motorsport, musik och dryck så hör av dig till teamet så löser vi så att du får en tidning.
12 Januari 2011
 
2011 
När vi nu ha kommit till årets andra dag så får man börja med att lära sig att skriva en etta och inte en nolla i slutet av årtalet.
Som ni säkert märkt och förhoppningsvis sett så har teamet gjort en ny hemsida i slutet av 2010. Det som kommer att ske under racingsäsongen 2011 kommer givetvis att avslöjas här innan det skickas till media. Vill du ha informationen och utförligare racerapporter och dyligt så skicka ett mail till Magnus i teamet så hamnar du på listan över dom som får nyhetsmail.
Du ha säkert redan sett till vänster här att tävlingskalendern är offentlig. Teamet kommer att öka arbetsinsatsen nu i början av 2011 för att få ihop en budget till dom sju tävlingarna som står i listan. Vet du något företag eller är du företagare som är intresserad av att stödja teamet och skapa ett samarbete är det bara att tipsa Magnus så kontakta han vederbörande.
2 Januari 2011
 
Ny hemsida 
Nu är den nya hemsidan för Jonasson Motorsport klar. Titta runt och finn trevlig läsning eller lägg eran dyra tid på att kolla in alla bilder som Lizette tagit från banorna runt om i Europa. Glöm sen inte att lämna ett avtryck i gästboken om att ni varit här.
Planerna inför säsongen går framåt. I dags läget så är dom tre första tävlingarna i European Superkart Series inplanerade. Tävlingarna som lockar mycket publik och förhopningsvis stora startfält. Passa på att fira påsk i Berlin och åk sen öster ut cirka 10 mil och hamna på Lauzits Ring.
20 December 2010
 
IDM
Nu kan teamet även avslöja vilka serier som European Superkart Serie kommer att köra samtidigt som 2011.
Lauzitsring 22 April är tillsammans med IDM
Nurburgring 22 Maj är tillsammans med IDM
Sachsenring 17 Juni Är tillsammans med IDM
Assen 20 Augusti är tillsammans med "RSG Racing Days"
Nurburgring 21 Oktober är tillsammans med "Nürburgring Westfalen – Trophy"

Vad är då IDM?
Dom tyska internationella mästerskapen är det naturliga steget för hårt satsande roadracing åkare som ha antingen EM eller VM serie i siktet. Det är här som dom nya MC stjärnorna föds och skapas.
29 November 2010

 

Bäste svensk!
Nu när alla internationella serier är färdigkörda runt om i Europa blev Magnus bäste svensk.
- En nionden plats i totalen trodde jag inte jag skulle lyckas med, framförallt inte att bli bäste svensk, säger Magnus med ett stort leénde.
Teamet förbereder nu och planer inför 2011, vilka serier och länder är inte bestämt.
- Just nu jobbar jag mot att komma till start i samma serie som vi kört i år, men jag stänger inte några dörrar till någon annan serie, forsätter Magnus.
European Superkart Series har klart med tre av sina planerade sju tävlar till 2011, Eurospeedway, Nurburgring och Sachsenring.
Tre tävlingar som körs tillsammans med dom Tyska mästerskapen i motorcykel, IDM. Publik tillströmningen till dessa tävlingar är god med låga biljettpriser och stora race partyn på lördagskvällarna lockar det många fans.
31 Oktober 2010

 SPONSORER

 

Jannes MC
WWSL
<

 
jonasson-motorsport.se • superkart 
+46703-78 39 12 • magnus@jonasson-motorsport.se